مقالات

تجهیزات عصب‌کشی موردنیاز برای انجام فرایند عصب‌کشی دندان

تجهیزات عصب‌کشی موردنیاز برای انجام فرایند عصب‌کشی دندان

برای درمان ریشه دندان پوسیده شده به کار برده می شوند. متخصص دندانپزشک باید ابزارهای لازم را برای فرآیند عصب کشی در اختیار داشته باشد. عصب کشی دندان یک روش درمانی است که در صورت متورم شدن، ایجاد عفونت، یا مردن ناحیه پالپ دندان مورد استفاده قرار می گیرد. خیلی از شماها حداقل یک بار عصب کشی را تجربه کرده اید. معمولا کسی که کارش به عصب کشی می رسد، قبل از آن یک دوره درد دندان را تحمل کرده است و معمولا خود مراحل عصب کشی هم ممکن است همراه با درد باشد.

در نهایت بعد از عصب کشی هم ممکن است چند روزی درد داشته باشید. فرایند عصب کشی که به عنوان عملی تخصصی شناخته شده است، شامل مراحل مختلفی می‌شود که انجام مناسب هر کدام از آن‌ها می ‌تواند نتیجه نهایی کار را از لحاظ کیفی تضمین کند. حرکت دندانهای عصب کشی شده نیز ممکن است و محدودیتی برای درمان ارتودنسی ایجاد نمی کند. برعکس این موضوع نیز امکان پذیر است. اگر دندان شما دارای براکت ارتودنسی باشد، هنوز هم می‌توانید به راحتی درمان عصب کشی دندان‌ها را انجام دهید.

چگونه براکت ارتودنسی بر عصب کشی دندان تأثیر می‌گذارد؟

چگونه براکت ارتودنسی بر عصب کشی دندان تأثیر می‌گذارد؟

اگر دندان شما دارای براکت ارتودنسی باشد هم می‌توانید عصب کشی دندان‌ها را انجام دهید. البته، باید تاکید کنیم که کار دندانپزشکی که دندان را عصب کشی یا ارتودنسی کرده است نیز بسیار مهم است. براکتها برای اصلاح دندان‌هایی که نیاز به حرکت دارند، طراحی شده‌اند و با کارهایی که در داخل دندان انجام می‌شود و انجام فرایند عصب کشی، تداخلی ندارند. همچنین، با توجه به نوع براکت های ارتودنسی که استفاده می شود، متخصص ارتودنسی ممکن است پیش از شروع درمان عصب کشی، براکتها را خارج کند. براکت را می ‌توان روی دندان ‌هایی که به تازگی عصب کشی یا روکش شده‌ اند، جایگذاری کرد اما ممکن است متخصص ارتودنسی شما از براکت های ارتودنسی طراحی شده مخصوصی استفاده کند که دندان‌ها را بیشتر در موقعیتشان جابجا کند.

انواع تجهیزات عصب کشی دندان

  1. آینه دندانپزشکی که مانع دوتایی شدن تصاویر در زمان بررسی حفره دسترسی می شود.
  2. پنس قفل شونده که با استفاده از آن می توان چیزهای کوچک را بدون هیچ خطری محکم گرفت و بین جراح و پرستار دست به دست کرد.
  3. پروب اندودانتیک از تجهیزات عصب کشی می باشد که برای تشخیص مدخل کانال ریشه استفاده می شود.
  4. اکسکویتر یا حفارگر که میله ای نوک تیز برای برداشتن پوسیدگی و پانسمان دندان است.
  5. پروب اندازه گیری پاکت پریودنتال که مدرج بوده و برای اندازه گیری پاکتهای پریودنتال استفاده می شود.
  6. پروب فورکیشن از تجهیزات عصب کشی است که برای تشخیص محل جدا شدن ریشه های دندان استفاده می شود.
انواع تجهیزات عصب کشی دندان
برخی دیگر از انواع تجهیزات عصب کشی دندان

برخی دیگر از انواع تجهیزات عصب کشی دندان

  1. توربین مته دندانپزشکی که در سر آن فرزهای الماس نشان قرار داده می‌شوند و می‌توانند مینای دندان را به راحتی تراش دهند.
  2. آنکل‌ها نیز از تجهیزات عصب کشی می باشند که برای تراش دادن مینا و عاج دندان و برداشتن پوسیدگی‌ها هنگام عصب ‌کشی دندان، استفاده می ‌شوند.
  3. دستگاه روتاری که با فایل‌های مخصوص عصب ‌کشی دندان کار می‌کند که این فایل‌ ها با شکل و فرم و جنس خاصی که دارند دقیقاً شکل کانال‌های ریشه را به خود می ‌گیرند و عمل عصب ‌کشی را با کیفیت و دقت بالائی انجام می ‌دهند.
  4. دستگاه رادیوگرافی که برای تشخیص آپسه دندان، پوسیدگی دندان، بررسی سلامت قسمت استخوانی دندان، مشاهده وضعیت دندان در حال رشد و نقایص فک و دندان و انواع ناهنجاری‌های دیگر، استفاده می شود. این دستگاه‌ها در حیطه دندانپزشکی انواع مختلفی دارند و به دو دسته داخل دهانی و خارج دهانی تقسیم می ‌شود.
  5. دستگاه اپکس فایندر که برای تعیین طول ریشه کانال هنگام عصب‌کشی دندان استفاده می ‌شود. این دستگاه جایگزینی برای رادیوگرافی نیست و در هنگام عصب ‌کشی دندان، بهتر است هر دو یا با هم استفاده شوند.

جمع‌بندی

عصب کشی دندان به کارهای تخصصی و مراقبتی زیادی نیاز دارد که بعد از پایان کار نیز به مراقبت دارد. بیشتر افراد پس از پایان کار فکر می‌کنند که دندان به حالت طبیعی اولیه برگشته و می ‌توانند از آن به شکل‌های مختلفی استفاده کنند. این در حالی است که در مورد این عمل ابهامات زیادی وجود دارد که باید به آنها پاسخ داده شود.تجهیزات عصب کشی نیز در انجام درست این فرایند تاثیرگذار است. همچنین وجود براکت ارتودنسی نیز بر انجام فرایند عصب کشی تاثیر گذار می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *